Företrädesemission 2024

Teckna hos Avanza

Teckna hos Nordnet

Teckna hos Aqurat

Bakgrund & motiv

Invent Medic är ett svenskt bolag inom FemTech, som skapar möjlighet till ett aktivt liv för alla kvinnor genom att erbjuda ett brett sortiment av värdeskapande produkter inom kvinnohälsa till hälsovården, till icke-statliga organisationer samt direkt till konsument.
Bolaget har under 2024 fortsatt att utöka antalet distributörer i Europa för Efemia Bladder Support med nya distributörer i Polen, Spanien, Malta, Danmark och Ungern. I Sverige, där Bolaget själva sköter försäljningen, har Efemia Bladder Support blivit upphandlade till förskrivning i samtliga 21 sjukvårdsregioner. Fokus i Sverige är att utbilda sjukvårdsprofessionen så att de känner sig bekväma med att rekommendera och skriva ut Efemia Bladder Support, och därmed bli förstahandsvalet för kvinnor med ansträngningsinkontinens.

Vidare introducerades UriCap Female på den svenska marknaden under våren 2024. Bolaget är nu i dialog med ett flertal regioner som vill testa och utvärdera produkten.  Sett till FlowCup så har Bolaget under 2024 skiftat fokus till att främst arbeta med pågående NGO-projekt eftersom lönsamheten för näthandeln har gått ned. FlowCup har distribuerat 60 000 menskoppar till länder med bristande tillgång till säkra och hygieniska mensprodukter och som även ofta saknar basala sanitetsutrymmen.

Bolaget har sett en stark tillväxt under de senaste två åren där försäljningen av Efemia Bladders Support under 2024 har ökat med över 40 procent. Tillväxten har skett samtidigt som Bolaget har reducerat sina kostnader, vilket har påverkat resultatet väsentligt i positiv riktning. Detta visar på att Bolagets satsningar har gett goda resultat. Bolaget har emellertid haft större förväntningar på försäljningen, särskilt i Tyskland, där utvecklingen har tagit längre tid än beräknat. Detta har inneburit att Bolaget är i behov av att tillföras kapital för att möjliggöra en fortsatt satsning på ökad försäljning med målsättningen att bli kassaflödespositiva under slutet av 2024.

Nedräkning tills teckningsperioden avslutas

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

VD-ord

Under det första halvåret 2024 ökade försäljningen för Efemia Bladder Support med över 40 % samtidigt som vi minskade bolagets löpande kostnader. Produkten etableras även på fler marknader i och utanför Europa och finns upphandlad i samtliga 21 regioner i Sverige, vilket förväntas bidra till fortsatt försäljningstillväxt under de kommande kvartalen.

Vi har även förstärkt vårt fokus på att sälja Flowcup-menskoppar till ickestatliga organisationer, och vi arbetar för att bolagets erbjudande till hälsovården kommer att utökas med en gynkjol som gör att vi kan utnyttja våra befintliga försäljningskanaler ännu bättre än tidigare.

Med en robust plan för att skapa fortsatt försäljningstillväxt under 2024, och slutligen nå kassaflödespositivitet i slutet av året, hoppas vi att både existerande och nya aktieägare delar vår entusiasm inför bolagets framtid och ser denna företrädesemission som en attraktiv investeringsmöjlighet. Tillsammans kan vi fortsätta bidra till en förbättrad livskvalitet för ett stort antal kvinnor i Sverige, Europa och globalt.

Anna Lindström

VD, Invent Medic

Användning av emissionslikviden

Vid fulltecknad Företrädesemission tillförs Bolaget en nettolikvid om cirka 13,4 MSEK efter avdrag för emissionskostnader: Emissionslikviden är avsedd att finansiera följande ändamål:

  • Försäljnings- och marknadsföringsarbete för Efemia Bladder Support, där fokus är att fortsätta etablera nya distributörer i Europa, stötta och utbilda både nya och befintliga distributörer samt att i Sverige utbilda och ge stöd till förskrivare av Efemia Bladder Support och UriCap Female. Utöver detta ingår även att identifiera nya marknader utanför Europa – Cirka 50 procent av emissionslikviden.
  • Att utöka vårt samarbete med NGO:er avseende mensprodukter och bredda affären till fler samarbetspartners – Cirka 20 procent av emissionslikviden.
  • Att fortsätta ett aktivt arbeta med förvärvsstrategin – Cirka 30 procent av emissionslikviden.

Fullständiga villkor och beskrivning av nyemissionen återfinns i Invent Medics informations memorandum som finns på Invent Medics hemsida.

Finansiell Rådgivare

 

The following page is only available in Swedish

Viktig information / Important notice

Tillgång till information och dokument på denna del av webbplatsen för Invent Medic Sweden AB (publ) (”Bolaget”) är av regulatoriska skäl begränsad. Du ombeds att granska följande information och lämna följande bekräftelse varje gång du söker tillträde till denna information. Din bekräftelse måste vara sanningsenlig och korrekt.
Informationen på denna del av Bolagets webbplats är inte avsedd för, och får inte, direkt eller indirekt, helt eller delvis, åtkommas av eller distribueras eller spridas till personer som bor eller befinner sig i USA (innefattande dess territorier och besittningar, varje stat i USA samt District ofColumbia) ("USA"), Kanada, Japan, Australien, Hong Kong, Nya Zeeland, Sydkorea, Sydafrika eller någon annan jurisdiktion där sådan åtgärd helt eller delvis är föremål för legala restriktioner, eller skulle kräva ytterligare prospekt, registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Informationen på webbsidan utgör inte något erbjudande avseende aktier, teckningsrätter, betalda tecknade aktier eller aktier utgivna av Bolaget ("Värdepapper") till någon person i nämnda jurisdiktioner. Informationen på webbsidan får inte heller vidarebefordras eller reproduceras på sätt som står i strid med sådana restriktioner eller skulle innebära sådana krav.
Inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet ("EES") lämnas inget erbjudande till allmänheten av Värdepapper i något annat land än Sverige. I andra medlemsländer i den Europeiska unionen ("EU") kan ett sådant erbjudande endast lämnas i enlighet med undantag i Europaparlamentets och Rådets förordning 2017/1129 ("Prospektförordningen"). I andra länder inom EES som har implementerat Prospektförordningen i nationell lagstiftning kan ett sådant erbjudande endast lämnas i enlighet med undantag i Prospektförordningen samt i enlighet med varje relevant implementeringsåtgärd. I övriga länder i EES som inte har implementerat Prospektförordningen i nationell lagstiftning kan ett sådant erbjudande endast lämnas i enlighet med tillämpligt undantag i den nationella lagstiftningen.Personer som mottar information eller handlingar kopplade till erbjudandet måste informera sig om ovan nämnda begränsningar. Åtgärder vidtagna i strid med ovan nämnda begränsningar kan utgöra ett brott mot tillämpliga värdepapperslagar.
   
Jag intygar därför att: