Av misstag har MAR-etiketten fallit bort

Invent Medic Sweden AB (publ) meddelar idag att bolaget har skrivit under en avsiktsförklaring (Letter of Intent, LOI) med det Karlstadbaserade företaget MeCovers Holding verksamt inom kvinnohälsa, med syfte att förvärva MeCovers. Detta potentiella förvärv är i linje med Invent Medics långsiktiga strategi att expandera sin produktportfölj och stärka sin position inom området kvinnohälsa.

MeCovers är specialiserat på att utveckla produkter som främjar kvinnors integritet och bekvämlighet i medicinska sammanhang. Deras huvudprodukt är en innovativ gynkjol, som ger kvinnor ökad komfort och trygghet vid gynekologiska undersökningar och behandlingar. Gynkjolen är utformad för att täcka kvinnans underliv på ett diskret sätt, vilket skapar en tryggare upplevelse. Idag har MeCovers via distributörer en liten försäljning i Norden och har avtal med åtta regioner i Sverige.

MeCovers har ett behov av att bygga upp sin organisation för att växa affären, och det är här synnergieffekterna med Invent Medic kommer in. Invent Medic har redan en etablerad organisation med upparbetade funktioner, processer system och säljkanaler på plats. Genom detta förvärv kompletterar och breddar Invent Medic samtidigt sin portfölj till sjukvården där bolaget redan har en meritlista och goda relationer när det gäller att sälja in produkter till Sveriges alla 21 hälsoregioner. MeCovers gynkjol är en potentiell högvolymprodukt som kompletterar Invent Medics nuvarande produktportfölj, där återköpen sker långsammare på grund av produkternas längre livslängd. Produkten kommer även att erbjudas till utvalda europeiska distributörer inom Invent Medics nätverk, vilket ytterligare stärker bolagets internationella närvaro.

VD Anna Lindström kommenterar: ”Vi har haft en dialog med MeCovers sedan en tid tillbaka, och vi ser en stor potential i att tillsammans skapa ett starkare erbjudande till våra kunder. Det förvärvade bolaget ser ett stort värde i Invent Medics välutvecklade försäljningsnätverk, både i Sverige och internationellt, samt våra uppbyggda funktioner inom supply chain och kvalitetssäkring.”

Invent Medic har under året fört flera parallella diskussioner med olika innovativa företag inom kvinnohälsa. Dessa diskussioner tar tid, vilket är nödvändigt för att säkerställa att en eventuell transaktion blir fördelaktig för båda parter. Due Diligence-processen har avancerat långt och kommer att återupptas när den igår tillkännagivna företrädesemissionen är slutförd.

Förvärvet av MeCovers planeras att genomföras genom en köpeskilling på cirka 1 miljon kronor, vilken är tänkt att erläggas helt i aktier, till en föreslagen kurs om 0,50 SEK. I samband med förvärvet förväntas MeCovers aktieägare investera i storleksordningen 600 000 kronor i Invent Medic för att delfinansiera verksamheten.

Förvärvet är en del av Invent Medics fortsatta arbete med att erbjuda innovativa produkter som förbättrar kvinnors hälsa och livskvalitet. Ytterligare information kommer att kommuniceras när ett slutgiltigt avtal har ingåtts.

Denna information är sådan som Invent Medic Sweden är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). 

Ladda ner: Release